Kesän mainiot urheilumahdollisuudet

 

Kesä tarjoaa moninaisia, toinen toistaan mukavampia mahdollisuuksia liikkumiseen. Vaikka monet harrastukset jäävät tauolle kesän ajaksi, riittää lämpimään ja valoisaan vuodenaikaan harrastusmahdollisuuksia vaikka millä mitalla. Liikuntaa ei kannatakaan jättää kesän tullen vähemmälle, vaan ottaa kesän tarjoamista mahdollisuuksista kaikki irti.

Nopeasti lämpiävät järvivedet houkuttelevat harrastamaan. Uimisen ja vesileikkien lisäksi melonta ja vaikkapa tuore urheilulaji suppaus haastavat tasapainon ja käsilihakset, ja irrottavat mielen arjen askareista. Veden äärellä voi viihtyä myös esimerkiksi rantalentopallon tai frisbeen heittelyn parissa.

Kesäisen vehreät puistot tarjoavat mainioita mahdollisuuksia erilaisille lajeille. Monissa puistoissa järjestetään niin notkistavaa joogaa kuin erilaisia tanssituntejakin. Eikä puiston liikuntailoon tarvita järjestettyä tuntia, omalla porukalla voi laittaa pystyyn vaikka puistofutisturnauksen. 

Perinteisemmän voimailun ystävien ei tarvitse myöskään tyytyä sisätiloissa harrastamiseen, sillä monessa kaupungissa on nykyisin ulkokuntosalilaitteita, joissa voi raittiista ilmasta nauttien kasvattaa lihaskuntoaan. Myös lenkkeily piristävässä kesäsateessa on usein varsin mukavaa, kun ilma on happirikasta ja reippailu juosten tai kävellen luistaa.

Kesäliikunnan ei tarvitse olla turhan vakavamielistä. Liikkumisen voi ottaa osaksi kesän sosiaalista elämää. Alle voi napata polkupyörän ja polkaista jätskille toiseen kaupunginosaan tai naapurikaupunkiin hyvässä seurassa. Tai pakata reppuun eväät ja vaeltaa laavulle tai järvenrannan grillipaikalle viettämään laatuaikaa perheen kesken luonnon helmassa.

Mikä oma tapasi kesän urheilumahdollisuuksista nauttimiseen sitten onkaan, olemme varmoja, että virkistyt auringon valon ja raittiin ilman parissa.

 

Nautinnollisia, aktiivisia ja rentouttavia kesähetkiä toivottaen,
Tullinkulman Työterveys

 

Kesäkuun blogin asiantuntijana toimi työfysioterapeuttimme Sari-Leena Erkkilä. Sari-Leena on työterveys- ja työelämäpalveluiden vahva ammattilainen. Hän on koulutukseltaan työfysioterapeutti ja työskennellyt Tullinkulman Työterveydessä jo 15 vuoden ajan.