Sairaanhoito

Sairasvastaanotto on tarkoitettu työntekijälle, joka on sairastunut äkillisesti. Tällaisia äkillisiä sairastumisia ovat esimerkiksi flunssa, vatsa-, silmä- ja korvaoireet, äkilliset niska- ja selkäoireet sekä työtapaturmat. Sairasvastaanotto pyrkii olemaan sujuvaa ja se perustuu  yhteistyöhön muiden työterveysammattilaistemme kanssa. Hoitajan ja lääkärin vastaanotoilla arvioidaan aina sairauden vaikutusta asiakkaan sen hetkiseen sekä mahdollisesti myös tulevaan työkykyyn.

Huomioithan, että sairaanhoitopalvelut kuuluvat vain niille työntekijöille, joiden työnantaja on tehnyt sairaanhoitopalvelut sisältävän sopimuksen kanssamme.

Sairasvastaanotto sijaitsee Hammareninkadun toimipisteessä (poliklinikka, 2.kerros). Ajan hoitajan tai lääkärin vastaanotolle voit varata nettiajanvarauksen kautta tai puhelimitse. Lisätietoa ajanvarauksesta löydät tästä. Aikoja on tarjolla päivittäin, mutta rajoitetusti, minkä takia asiakkaan on mahdollista tulla hoitajan vastaanotolle myös ilman ajanvarausta. Hoitajan vastaanotolle pääsee arkisin (ma-pe) vuoronumerolla, odottaen omaa vuoroaan. Lisäksi tarjolla on verkkolääkärin vastaanotto (ma-pe, klo 9-10), josta lisätietoa löydät tästä.

Viikonloppuisin sairasvastaanoton toiminta poikkeaa arkipäivän toiminnasta. Aikoja on mahdollista varata ainoastaan lääkärille. Ajan voi varata vain nettiajanvarauksen kautta, sillä viikonloppuisin ei toimi puhelinajanvaraus tai hoitajan antama puhelinneuvonta. Poliklinikan ovi (2.kerros) on viikonloppuisin lukittuna ja sisälle pääsee ovikelloa soittamalla. Huomioithan, että viikonloppuisin on henkilökuntaa vähemmän, esimerkiksi oven avaamisessa voi olla viivettä, jos hoitaja on suorittamassa jotain muuta työtehtävää.

Kiireettömät asiat kuten pitkäaikaiset vaivat, terveydentilan seurannat, rokotukset tai työssä jaksamiseen liittyvät asiat eivät kuulu sairasvastaanotolle vaan asiakkaan tulisi varata aika asiasta riippuen joko omalle työterveyshoitajalle tai -lääkärille.