Tilaa työterveyspalvelut

Lehdistötiedote: Tullinkulman Työterveys liikelaitos osakeyhtiöksi

21.8.2015 Tampere

Tullinkulman Työterveys liikelaitos osakeyhtiöksi

Maanantaina 17.8. Tampereen kaupunginvaltuuston tekemän päätöksen myötä Tullinkulman Työterveys Liikelaitos muuttuu Tullinkulman Työterveys Oy:ksi. Osakeyhtiön aloittamispäivämäärä päätetään myöhemmin. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin työterveyshuolto liittyy suunnatulla osakeannilla osaksi yhteistä Tullinkulman Työterveys Oy:tä vuoden vaihteessa. Toimintamme lähtökohdat pysyvät entisellään, eivätkä muutokset edellytä asiakkailtamme toimenpiteitä.

Päätös pohjautuu kuntalain muutokseen, joka käytännössä edellyttää kokonaisvaltaisia työterveyspalveluita tarjoavien työterveysliikelaitosten muuttamisen yhtiömuotoon. Omistuspohjamme määritellään tulevassa osakassopimuksessa. Tampereen kaupunki ja PSHP omistavat Tullinkulman Työterveys Oy:n osakekannan kokonaisuudessaan ja yhtiön kotipaikkana on Tampere, eli olemme kotimainen ja paikallinen veronmaksaja.

Kaikki nykyiset Tullinkulman Työterveys Liikelaitoksen 125 työntekijää siirtyvät perustettavan yhtiön palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Myös PSHP:n työterveyshuollon siirtymistä suunnatulla osakekaupalla osaksi Tullinkulman Työterveyttä 1.1.2016 valmistellaan. Tampereen kaupunginhallitus ja sairaanhoitopiirin hallitus hyväksyivät yhteistyön uudet linjaukset 16.3. Yhteistyöllä pyritään sosiaali- ja terveyspalvelujen sujuvampaan toimintaan niin asiakkaiden kuin organisaatioidenkin näkökulmasta. Suunnitelman toteutuessa henkilökunta siirtyy Tullinkulman Työterveyden työntekijöiksi vanhoina työntekijöinä.

Tullinkulman Työterveydessä ehdotukseen suhtaudutaan hienona mahdollisuutena. Toteutuessaan uudistus tekee Tullinkulman Työterveydestä entistä vahvemman työterveyshuollon osaajan monipuolistuvan toiminnan ja kasvavan osaamispääoman kautta.

– PSHP:n ja Tullinkulman Työterveyden yhdistyminen antaa meille paljon hienoja mahdollisuuksia toiminnan kehittämiseen edelleen, sanoo Tullinkulman Työterveyden toimitusjohtaja Eija Railanmaa.

– Uudistuksen myötä pystymme palvelemaan nykyisiä ja tulevia asiakkaitamme useamman toimipisteen kautta: kaupungin keskustan tilojen lisäksi muun muassa Taysin ja Nokian alueella. Uudistus antaa meille mahdollisuuden panostaa entistä vahvemmin kehittämistoimintaan ja jatkaa ennakoivien työelämäpalveluiden edelläkävijänä.

40-vuotias Tullinkulman Työterveys on perustettu 1.10.1975. Oriveden yksikkö liitettiin siihen 2014.

– Meille on tärkeää tuottaa jatkossakin laadukkaita työterveyshuollon palveluita Tampereen ja Oriveden alueilla toimiville yrityksille ja yhteisöille sekä Tampereen kaupunkikonsernin ja PSHP:n henkilökunnille, kertoo toimitusjohtaja Eija Railanmaa. – Olemme kehittäneet jatkuvasti palveluitamme, toimintamme laatua sekä toimintaamme mahdollisimman taloudelliseksi. Yhtiöittäminen mahdollistaa entistäkin joustavamman palvelun sekä tehokkaamman ja tuloksellisemman toiminnan.

Tullinkulman Työterveys palkittiin tänä vuonna sosiaali- ja terveysministeriön Mielekäs-ohjelman arvioinnissa vetovoimaiseksi sosiaali- ja terveydenhuollon työpaikaksi. Nimitys edellyttää palvelun korkeaa laatua ja hyvää asiakastyytyväisyyttä sekä henkilöstöön ja sen hyvinvointiin ja työolosuhteisiin panostamista monin eri tavoin.

 

Lisätietoja:

Arto Vuojolainen, Rahoitusjohtaja, Tampereen kaupunki, Puhelin 050 345 1397, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Eija Railanmaa, Toimitusjohtaja, Tullinkulman Työterveys Liikelaitos, puhelin 0400 576 164, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Tampereen kaupungin tiedotteet aiheesta:

http://www.tampere.fi/hallintojatalous/ajankohtaista/BNZsVxTIa.html

http://www.tampere.fi/tampereinfo/viestinta/tiedotteet/2015/Mcx0e94vs.html

http://www.tampere.fi/tampereinfo/viestinta/tiedotteet/2015/WfZhYxYuq.html

http://www.tampere.fi/tampereinfo/ajankohtaista/u131MpP6q.html

Linkkejä:

http://www.tullinkulmantyoterveys.fi/

https://www.facebook.com/tullinkulmantyoterveys?ref=aymt_homepage_panel

 

Tullinkulman Työterveys on Tampereen kaupungin omistama liikelaitos, joka tarjoaa monipuolisia työterveys- ja työelämäpalveluja Tampereen kaupungille sekä Pirkanmaalla toimiville yrityksille. Tullinkulman Työterveyden palveluihin luottaa Tampereen kaupungin lisäksi yli 1000 yritystä ja noin 32 000 henkilöasiakasta. Liikelaitoksessa työskentelee 125 ammattilaista. Tänä vuonna Tullinkulman Työterveys viettää 40-vuotisjuhlavuottaan. Juhlavuoden teemana on Hyvinvoivia työyhteisöjä.

 Lehdistötiedote